nederland Afgelopen 10 jaar combineerde ik een vaste baan bij diverse musea met freelance werkzaamheden voor het bureau Berns MuseumManagement. Sinds begin 2009 werk ik freelance. Hierdoor ben ik in staat om veelzijdige projecten te begeleiden, zie portfolio.

ProjectmanagementProjectmatig werken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Mij spreekt hierin vooral het samenwerken met verschillende mensen in diverse organisaties aan. Resultaat en proces gaan daarbij hand in hand.

Marketing communicatie


De afgelopen jaren heb ik voor uiteenlopende musea de marketing en pr gedaan. Hierdoor is een landelijk en regionaal productie- en medianetwerk opgebouwd.
De inhoud en de doelgroep van het project staan daarbij altijd centraal.

FondsenwervingDoor uiteenlopende projecten bij Berns MuseumManagement zijn er contacten met de Nederlandse cultuurfondsen opgebouwd.
In een plan van aanpak wordt eerst de fondsenwerving-strategie nader uitgewerkt. Sponsoring en het particulier mecenaat maakt daarvan ook onderdeel uit. Berns MuseumManagement verkreeg de volgende opdrachten:

AdviesIn samenwerking met Peter Berns heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan verschillende rapportages.
Dit varieerde van het opstellen van een quick scan voor de herhuisvesting van een museum tot een SWOT-analyse voor een nieuw gemeentelijk cultuur of museumbeleid. Berns MuseumManagement verkreeg de volgende opdrachten: