marketingcommunicatie

SMS_mark

Stedelijk Museum Schiedam

Periode: 2006 – 2009

Functie: marketing

Inhoud: Het museum voor Nederlandse moderne en hedendaagse kunst van na 1945 is in 2006 na een omvangrijke verbouwing heropend door de Koningin. Marketing speelt in het nieuwe museumbeleid een grote rol.
Het museum speelt tevens een centrale rol in het Schiedamse citymarketingbeleid.

Resultaat: Als medewerker marketing heb ik met de collega’s vanaf de heropening het museum op de kaart gezet. Jaarlijks organiseert het twaalf tentoonstellingen waaronder een publiekstrekker. Voor de grote tentoonstellingen ‘Picasso, Klee, Miro en de moderne kunst in Nederland’, ‘Lucebert. Schilder, dichter, fotograaf’ en ‘Constant. In het atelier’ heb ik de marketing gedaan. Alle grote, maar ook de kleinere tentoonstellingen hebben landelijke media aandacht gekregen. De overzicht expositie van Lucebert haalde het NOS journaal. In samenwerking met het bureau PK media zijn alle outdoorcampagnes uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie  www.stedelijkmuseumschiedam.nl

biennale

Biënnale Overijssel

Periode: 2006 - 2007

Werkzaamheden voor: Berns MuseumManagement

Opdracht: Berns MuseumManagement is door een gemeente in Overijssel gevraagd om op basis van een beeldententoonstelling een concept voor een Biënnale Overijssel uit te werken. De Biënnale zou moeten uitgroeien tot een grote culturele provinciale activiteit met landelijke uitstraling.

Resultaat: Voor de gemeente heb ik een communicatie- en fondsenwervingplan opgesteld en met Peter Berns gepresenteerd.

voerman_flyer-1

Museum de Fundatie

Periode: 2006 - 2007

Werkzaamheden voor: Berns MuseumManagement

Opdracht: Begeleid de communicatiemedewerker bij het in de markt zetten van het onlangs geopende museum en een aantal tentoonstellingen waaronder de publiekstrekker ‘Voerman 150 jaar. De keuze van Henk van Ulsen’. De tentoonstellingen werden gehouden op Kasteel ’t Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle.

Resultaat: De medewerker heb ik een half jaar begeleid en de tentoonstellingen hebben veel landelijke exposure gekregen. Alle media schreven over ‘Voerman 150 jaar’ en het was ook te zien op het NOS-journaal, hierdoor kwamen voor het eerst 30.000 bezoekers naar een tentoonstelling in het museum.

Klik hier voor meer informatie  www.museumdefundatie.nl

dordrecht

Dordrechts Museum

Periode: 2003 – 2006

Functie: marketing

Inhoud: De collectie van het Dordrechts Museum bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, beeldhouwwerken en keramiek. De kern is echter de schilderijenverzameling vanaf de 17de eeuw. De functie marketing richtte zich zowel de corporate als op de projectcommunicatie. Het museum speelt een belangrijke rol in het gemeentelijk citymarketing beleid.

Resultaat: In mijn functie was ik medeverantwoordelijk voor de marketing en pr, waaronder de overzichtstentoonstelling van ‘Witsen (1860-1923). Stemmingen’. Door de tentoonstellingen en programma’s zoals Tussen Kunst & Kitsch en Museumgasten kreeg het museum landelijke media aandacht. Tevens was ik betrokken bij de ontwikkeling van de website.

Op dit moment wordt het museum verbouwd, maar het museum presenteert zich op tal van locaties in de stad, in openbare gebouwen en naast het Huis van Gijn (Dordrechts Museum aan de Haven).

 
Klik hier voor meer informatie www.dordrechtsmuseum.nl

groninger_museum

Groninger Museum

Periode: 2000 – 2001

Functie: marketing

Inhoud: Het museum heeft door de collectie en het gebouw een (inter)nationale uitstraling. Marketing speelt naast de inhoud van tentoonstellingen een cruciale rol.

Resultaat: Als projectmedewerker marketing was ik medeverantwoordelijk voor tentoonstellingen van Viktor & Rolf, Ploegschilder Jan Wiegers en ‘Hel en Hemel’ van art director Peter Greenaway. Daarnaast heb ik samen met Lottie Herfkens (technische kant) een plan gemaakt voor het versturen van SMS-berichten via een opt-in systeem naar de doelgroep. Het Groninger Museum was hiermee het eerste museum van Nederland. Het plan is geheel door externen gesponsord.

Klik hier voor meer informatie www.groningermuseum.nl