projectmanagement

SMS

 

Stedelijk Museum Schiedam

Periode: 2006 – 2009

Functie: marketing en projectleider tentoonstellingen

Inhoud: Het museum voor Nederlandse moderne en hedendaagse kunst van na 1945 is in 2006 na een grootscheepse verbouwing door de Koningin heropend. Nieuw onderdeel van het beleid is het projectmatig werken.

Resultaat: Als medewerker marketing was ik ook projectleider van twee tot drie tentoonstellingen per jaar. Samen met een projectteam heb ik de begeleiding gedaan van o.a. ‘Kunst uit Huis III, verzamelen en tekenen’ van Armando, ‘Drawn to destruction’ van Raquel Maulfwurf en ‘Figures’ van Fransje Killaars.

Klik hier voor meer informatie www.stedelijkmuseumschiedam.nl

SVG

 

Huis Van Gijn

Periode: 2005

Functie: marketing en projectleider tentoonstelling ‘Oranje in Huis’

Inhoud: Het voormalig woonhuis van bankier en verzamelaar Simon van Gijn (1836-1922) geeft een tijdsbeeld van het wonen en leven in de 19de eeuw. Ook is zijn omvangrijke collectie te zien. De marketingfunctie voor het Dordrechts Museum werd gecombineerd met Huis Van Gijn.

Resultaat: Als projectleider van de tentoonstelling 'Oranje in Huis' was ik  verantwoordelijk voor de planning, de financiën, de organisatie en deed ik tevens de marketing. De conservator was daarentegen verantwoordelijk voor het inhoudelijk concept en de selectie van de objecten, waarbij veel aandacht voor educatie was.

Klik hier voor meer informatie www.huisvangijn.nl

joure

Museum Joure

Periode: 2001 – 2003

Functie: conservator / manager

Inhoud: Het voormalig industrieel en ambachtelijk complex van Douwe Egberts stond aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing en organisatorische veranderingen. Het museum moest hierdoor ‘toekomstproof’ gemaakt worden.

Resultaat: Een nieuw entreegebouw en de restauratie van Pand 99 aan de winkelstraat heeft geleid tot een goede ontsluiting van het museumcomplex van in totaal 8 panden. Samen met het bestuur, naaste medewerkers en Hilly ten Wolde was ik medeverantwoordelijk voor de verbouwing van het complex. Voorafgaand aan de organisatorische veranderingen heb ik een beleidsplan en een jaarprogrammering opgesteld.

Op dit moment zijn er gemeentelijke ontwikkelingen om een Ambachten-
centrum op te richten, waarbij een koppeling met het heden en het verleden wordt gelegd. Het is een nieuwe kans voor het fraaie museum, want het is een parel. 

Klik hier voor meer informatie www.museumjoure.nl